lauantai 26. helmikuuta 2022

Bubba Ho-Tep(2002)

 Ohjaaja: Don Coscarelli

Käsikirjoitus: Don Coscarelli( Joe R. Lansdalen kirja pohjalta)

Pääosissa: Bruce Campbell, Ossie Davis, Bob Ivy


Nyt arvostelussa legendaarisen Phantsam-elokuvan(1979) ohjanneen Coscarellin filmatisointi yhtä legendaarisen Lansdalen kirjan pohjalta. Sitten asiaan:


Vinksahtaneessa vaihtoehtotodellisuudessa Elvis ja jostain kumman syystä AfroAmerikkalaiseksi muuttunut JFK ovat edelleen elävien kirjoissa 2000-luvulla ja asuvat Texasilaisessa vanhainkodissa.


Sitten vanhainkodissa alkaa sattumaan ja tapahtumaan, kun  asukkaat alkavat vaihtamaan hiippakuntaa epäilyttävän tiheään tahtiin, joten Elvis ja JFK alkavat tutkimaan tapausta ja saavat selville, että asialla on Egyptiläinen Muuumio nimeltään Bubba Ho-Tep, joka on tullut metsästämään seniorien  sieluja pysyäkseen itse elävien kirjoissa, joten Elvis ja JFK päättävät näyttää Ho-Tepille  Pyramidin paikan.


Sangen värikäs ja mielikuvituksellinen tarina on, mutta olisin odottanut takakannessa komeilevan K18-lätkän(joka muuten on naurettava, kun leffassa näkyy vain verta yhdessä kohtaa)  perusteella Evil Dead ja Maniac Cop-tyylistä mättöä, mutta absurdi tarina ja Bruce Campbellja Ossie Davis pääosissa  kohentavat jokin verran verettömän mätön puutetta.


BHT on lievästi aliarvostettu, absurdi ja viihdyttävä kauhukomedia, jossa ei ole kauhua lainkaan, mutta komediaa sitä enemmän ja tätä voi suositella niille, jotka eivät uskalla katsoa kauhuelokuvia ja jonkun pitäisi laittaa MEKUlle palautetta, että tälle saataisin alempi ikäraja, sillä K18 on turhaan korkea ikäraja verettömälle ja viihdyttävälle ”kauhuelokuvalle”

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti