maanantai 14. helmikuuta 2022

Crimson Peak(2015)

 Tunnetaan myös nimellä: Hunted Peak


Ohjaaja: Guillermo Del Toro


Käsikirjoitus: Guillermo DelmToro & Matthew Robbins


Pääosissa: Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Charlie  Hunnam, Jim Beaver, Leslie Hope, Doug Jones


Del Toroa taas vaihteeksi. Sitten asiaan:

Vuonna 1887  Edith Cushing näkee edesmenneen äitinsä haamun, joka varoittaa tytärtään menemästä ”Verenpunaiselle vuorelle”

14 vuotta  myöhemmin Edith on aloittamassa kirjailijan uraa ja hän tapaa salaperäisen  Englantilaisen  keikarin Thomas Sharpen ja hänen sisarensa  Lucillen.

Thomas yrittää saada rahoitusta Edithin isältä Carterilta keksintöä  varten ja kosii samalla Edithiä, mutta Carter ei anna rahoitusta ja ei myöskään hyväksyy Thomasia vävyksi vaan päättää maksaa tälle, jotta jättäisi Edithin ja palaisi takaisin Englantiin.

Sitten joku pamauttaa Carterin pään lavuaaria vasten, mutta tapaus kirjataan onnettomuudeksi,  jolloin Edith suostuu Thomasin kosintaan ja  joukko lähtee ränsistyneeseen  kartanoon, joka sijaitsee edellä mainitulla ”Verenpunaisella vuorella”  ja paikan nimi juontaa juurensa kartanon maaperällä olevan saven väristä.

Sitten kartanossa alkaa sattumaan ja tapahtumaan ja tästä seuraavaa kolmiodraama luo oikein mainiot puitteet kummittelulle ja veren roiskimiselle ja itsekin yllätyin, miten gore tämä oli  kummitustarinaksi sekä Del Toron ohjaamaksi.

Visuaalinen puoli on jälleen kerran näyttävää ja itse nimikkovuori ja kartano  on hienosti lavastettu ja  mukana on myös hatunostoja Hammer-studion leffoille sekä Mario Bavalle, päähenkilön sukunimen ollessa Cushing ja värien myötä.

Jälleen  kerran Del Toro löytää kauneutta pimeyden keskeltä tyylikkäässä, jännittävässä ja yllättävän goressa menneisyyteen sijoittuvassa kummitustarinassa.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti