torstai 30. syyskuuta 2021

007 No Time to Die(2021)

Tunnetaan myös nimellä: Bond 25

Ohjaaja: Cary Joji Fukunaga

Käsikirjoitus: Cary Joji Fukunaga, Robert Wade, Neal Purvis, Phoebe  Waller-Bridge(Ian  Flemingin luomien hahmojen pohjalta)


Pääosissa: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lyncy, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris,  Jeffrey Wright, Ana De Armas, Christpoh Waltz, David Dencik, Rory Kinnear, 

Nyt vihdoin ja viimeinen pääsimme näkemään 25. Jaska Bönden, joka on samalla Craigin 5 ja viimeinen Bönde. Arvostelu saattaa sisältä pieniä spoilereita liittyen aiempiin elokuviin Spectre ja Casino Royale. 

Sitten asiaan:

Viimeiset 6 vuotta Bond on viettänyt eläkepäiviä edellisessä elokuvassa tapaamansa  Madeleine Swannin(Seydoux) kanssa, kunnes vieraillessaan edesmenneen rakkaansa Vesper Lyndin haudalla,  jossa Bond joutuu kissansilittäjämiehen vankilasta käsin järjestämään väijytykseen, joten Bondin ja Madeleinen tiet erkanevat ja Bond lähtee Jamaikalle.


Sitten Lontoossa sijaitsevaan viruksia käsittelevään laboratorioon hyökätään  ja sieltä viedään 

tiede(oletettu)mies ja  Heracles-nimellä kulkeva virus, joka voi aiheuttaa suurta tuhoa väärissä käsissä, joten sekä MI6 että CIA alkavat jäljittämään  virusta ja   Bond joutuu mukaan virusjahtiin, kun Felix Leiter

ilmestyy kuvioihin ja pyytä Bondia mukaan keikalle Kuubaan ja mukaan kuvioihin änkeää MI6:n uusi agentti nimeltään Lomi, joka on samalla uusi 007.


Sitten käy ilmi, että kaiken takana on roisto nimeltään Safin(Malek) jolla on omat suunnitelmansa viruksen käyttöä varten ja kaiken lisäksi  Safin liittyy jotenkin Madeleinen traumaattiseen menneisyyteen


Juonipaljastukset päättyvät tähän ja yleistä lätinää leffasta.


Täytyy kyllä myöntää että tällä kertaa odotus palkittiin, kirjaimellisesti ja kyllä tämä oli jälleen kerran täyttä Jaska  Böndeä alusta  loppuun ja kriitikkojen  hehkuttamat  viimeiset puoli tuntia olivat franchisen dramaattisimmat sitten HMSP:een ja todellakin näkemisen arvoiset.


Laajalti  hardcore 007-fanien keskuudessa etukäteen  kauhisteltu  Afro-Brittiläinen nainen uuden 007:an roolissa oli jälleen kerran  yksi naurettava esimerkki hardcore-fanien ylireagoimisesta  ja minun mielestäni tuo oli  mainio uudistus ja Lashana Lynch veti roolinsa mainiosti, kuten myöskin Ana De Armas, jonka rooli jäi valitettava lyhyeksi , sillä hänen roolihahmonsa toilailuja olisi mielellään katsonut enemmän ja

mainittakoon loppuun, että  Malekin esittämä Safin oli allekirjoittanern mielestä paras Bond-roisto sitten 007 ja lupa tappaa(1989) Franz Sanchezin ja krediittiä myös siitä, että Aston Martinit olivat jälleen kerran hyvin edustettuna ja peräti 3 auton voimin.



NTTD on hieno ja eeppinen päätös Cragin seikkailuille Jaska Böndenä ja allekirjoittaneen kirjoissa tämä oli paras Craigin Böndeistä ja  yksi tämän elokuvavuoden kohokohtia ja jännityksellä odotan, että kenestä tulee seuraava Jaska Bönde.


Arvosana🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻





 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti