torstai 27. toukokuuta 2021

The Whip and the Body(1963)

 Alkuperäinen nimi: La frusta  e il corpo

Tunnetaan  myös nimillä:  Night is the Phantom, Son of Satan, What!


Ohjaaja: Mario Bava


Käsikirjoitus: Ernesto Gastaldi,  Luciano Martino &  Ugo Guerra


Pääosissa: Christopher Lee, Daliah Lavi, Ida Galli, Tony Kendall


Koskan olen aiemmin arvostellut italialaisen kauhun tekijöistä lähinnä Argentoa ja Fulcia, on korkea aika ottaa käsittelyyn italialaisen kauhuelokuvan pioneerin, elikkä Mario Bavan(1914-80) tuotanto ja ennen arvostelua täytyy vielä mainita, että tämä on samalla vanhin tässä blogissa arvioitu leffa, joten sekin ennätys tuli tässä samalla rikottua. Sitten asiaan:

Joskus 1800-luvulla aatelismies  Kurt Menliff(Christopher Lee) palaa linnaansa oltuaan vuosia tien päällä, mutta Kurtin harmiksi hänen veljensä on mennyt naimisiin leidin kanssa, jonka kanssa Kurt ennen seukkasi.


Kuten arvata saattaa, luvassa on kolmiodraama ja sitten edellämainittu leidi katoaa salaperäisesti ja Kurt saa puukosta, joten monttubileet siitä seuraavat.


Sitten linnassa alkaa sattumaan ja  tapahtumaan, kun yksi toisensa jälkeen Menliffin perheen jäseniä alkaa vaihtamaan hiippakuntaa, eli onko joku perheestä seonnut vai onko Kurt palannut kostamaan haudan takaa?


Erittäin onnistuneesti oli tässä risteytetty goottilainen kummitustarina ja perinteisempi Kuka sen teki-tyylinen murhamysteeri ja muutenkin elokuva oli näinkin vanhaksi elokuvaksi visuaalisesti hienoa katsottavaa ja krediittiä myöskin Carlo Rustichellin soundtrackistä.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti