perjantai 7. toukokuuta 2021

Fillarijengi(1979)

 Alkuperäinen nimi: Breaking Away

Ohjaaja: Peter Yates

Käsikirjoitus: Steve Tescich


Pääosissa: Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley, Paul Dooley, Barbara Barrie,  Robyn Douglass,  Hart Bochner, Amy Wright, P. J. Soles, John Ashton, Peter Maloney


Nyt arvostelussa Silminnäkijän ja Krullin ohjaajan Peter Yatesin draamakomedia  nuorisolaisuudesta ja kilpapyöräilystä. Sitten asiaan:

Bloomfieldin kaupungissa Indianassa  sattuu ja tapahtuu, kun paikallisen Cutters- jengin johtaja , joka fanittaa italialaista kilpapyöräilyä ja maan kulttuuria yleisellä tasolla joutuu kavereineen vedetyksi mukaan pyöräkilpailuihin, kun  juoni Fabion  esittämisestä erään muijan pokamiseksi menee pahasti pilalle.


Nyt yleistä lätinää ilman spoilereita.


Itsekin ihmettelin 70-luvun kriitikoiden tapaan sitä, miten tsiljoona  kertaan nähdystä rikas-köyhä-jengi-skenaariosta on saatu väännettyä näinkin hyvä leffa.


Fillarijengi on  Hyvin ohjattu, kirjoittetu ja näytelty viihdyttävä ja lämminhenkinen draamakomedia nuorisiolaisuudesta, kilpapyöräilystä ja italialaisesta kulttuurista.


Tämän jälkeen voi suositella jatkokatseltavaksi aiemmin arvostelmaani Silminnäkijää, joka myöskin on erinomainen leffa Yates-Tesichic-duolta.


Arvosana🚲🚲🚲🚲🚲

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti