sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Once Upon a time...in Hollywood(2019)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Quentin Tarantino

Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Bruce Dern, Al Pacino, Timothy  Olyphant, Luke Perry, Damian Lewis, Mike Moh

Tervehdys taas pitkästä aikaa rakkaat lukijat! Leffakulinaristi on taas täällä pitkästä aikaan ja tulevat arvostelut käsittelevät viime vuoden leffavuoden parhaimmistoa, klassikoita ja kulttielokuvia unohtamatta.

Eletään vuotta 1969 Hollywoodissa. Parhaat päivänsä nähnyt lännenstara Rick Dalton ja hänen stuntmihensä ja bestis  Cliff Booth yrittävät tienata elantonsa ja selviytyä muuttuvassa leffabisneksessä. Samaan aikaan Hollywoodin uusin tähti Sharon Tate on tekemässä läpimurtoaan elokuvissa ja surullisenkuuluisa Elokuun 9.päivän kohtalokas ilta lähestyy  vääjäämättä.

Siinä leffan juoni tiivistettynä. Sitten yleistä lätinää ilman spoilereita.

Jo kuukausia ennen elokuvan julkaisua elokuvasta puhuttiin paljon uutisissa pahaa. Esim  Mansonin perheen mukanaolo tarinassa herätti suurta kauhua mediassa ja myöskin paria tosielämän henkilön dramatisointia myöskin kritisoitiin, mikä minun mielestäni on naurettavaa, sillä ainahan tositapahtumiin perustuvissa leffoissa on otettu taiteellisia vapauksia ja Tarantinon on kuitenkin tunnetusti aiemmin vääristelyt historiallisia eventtejä 3 edellisessä leffassaan.

Joka tapauksessa leffa ei kerro kokonaan Mansonin perheestä ja Elokuun 9.päivän verilöylystä vaan kyseessä on noin 3 tuntinen buddy-leffa ja samalla nostalgiatrippi  Tarantinon lapsuuden maisemiin ja  tribuutti 60-luvun Hollywoodille.

Once Upon a time... in Hollywood on  viime vuoden, viime vuosikymmenen ja Tarantinon paras elokuva.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti