tiistai 20. helmikuuta 2024

Remo-Aseeton ja vaarallinen(1985)

 Alkuperäinen nimi: Remo Williams: The Adventure Begins

Tunnetaan myös nimellä: Remo: Unarmed and  Dangerous 

Ohjaaja: Guy Hamilton

Käsikirjoitus: Christopher Wood( Warren Murphyn & Sapirin Remo-kirjojen pohjalta)


Pääosissa: Fred Ward, J. A. Preston, Wilford Brimley, Joel Grey, Kate Mulgrew, George Cole, Charles Cioffi, Michael Pataki, Patrick Kilpatrick, Reginald VelJohnson , Jon Polito, William Hickey

Nyt arvostelussa vähemmän  tunnettu kasarin toimintakomedia kioskikirjasarjaan perustuen, jota  julkaistiin suomeksi huikeat 143 osaa vuosina 1977-92 ja koska näin tämän 35MM-filmiltä Arkiston toimesta niin alkukuvana  oli asiaankuuluvasti kirjasarjaan tv-mainos.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


NYPD:n poliisi  Sam Makin näyttää tarinan alussa saavan surmansa, kun panssaroitu arvoesineiden kuljetukseen käytettävä auto työntää hänet Hudson-jokeen autoineen päivineen.


Vaikka asiaankuuluvat hautajaiset kunnialaukauksineen pidetään, niin käykin ilmi, että Samin kuolema lavastettiin ja seuraavassa kohtauksessa hän herää sairaalasta viikset ajeltuna, sillä rikollisia metsästävä salaperäinen  akronyymijärjestö CURE, jonka virallinen nimi ei selviä koko tarinan aikana on värvännyt Samin, joka nyt tunnetaan Remo Williamsina saa tehtäväkseen selvittää  armeijalle sekundaa olevia rynkkyjä kauppaavan firman hämärät säädöt ja tämän myötä Remo päätyy mm kiipeilemään Vapaudenpatsaan päälle, joka leffan ilmestyessä oli rakennustelineiden ja pressujen peitossa johtuen restauroinnista tulevia 100-vuotisjuhlia varten seuraavana vuonna.


Fred Ward veti ihan hyvän pääosan, mutta parhaimman roolin veti Joel Grey, joka syystä tai toisesta näytteli korealaista senseitä, Chiunia, joka ei nykyisessä herkkähipiäisessä yhteiskunnassa menisi läpi ja kyllä tuohon roolin olisi ihan aitoja aasialaisia löytynyt, esim Mako ja Pat Morita, mutta tekijät päättivät sitten lähteä Aamiainen Tiffanylla -linjalle, ilmeisesti, että pahoittaisivat herkkähipäisen nyky-yleisön mieliä 39 vuotta myöhemmin.


Aikakaudelle tyypillisestä, mutta sitäkin hienommasta syntikkapimputteluista soundtrackillä vastaa Craig Safan( The Last Starfighter)


Remo Williams on keskivertoa parempi ja viihdyttävämpi kasarin toimintakomedia  poliittisesti epäkorrektilla stereotyyppisellä sivuhahmolla hyvällä soundtrackillä varustettuna.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti