sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Kuumat timantit(1975)

 Alkuperäinen nimi: Diamonds

Tunnetaan myös nimillä: Diamond Shaft, Kylmäveriset

Ohjaaja: Menahem Golan

Käsikirjoitus: Menahem Golan & David Paulsen

Pääosissa: Richard Roundtree, Robert Shaw, Barbara Hershey, Shelley Winters



Nyt arvostelussa Cannon Groupin ( leffa ei ole Cannonin tuotantoa) takaa tunnettujen serkkujen elikkä Golanin ja Globusin  varhainen taidonnäyte  ajalta, jolloin lafka ei ollut vielä serkkujen  omistuksessa.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

 Vankilasta vapautunut kassakaappiexpertti Archie ja hänen rikoskumppani/tyttöystävä Sally  joutuvat mukaan  kaksoisveljesten  Charles ja Earl  Hodgsonin  väliseen kilpailuun, kun   Archie ja Sally jäävät verekseltään kiinni yrittäessään murtautua Charlesin kassakaappiin.


Sen sijaan, että Charles ilmoittaisi poliisille, hän  värvää molemmat murtautumaan  veljensä omistamaan rakennukseen Tel Avivissa, jossa säilytetään timantteja.


Trioa odottaa paikan päällä ikävä yllätys, sillä  Interpol on vinkannut paikallisia viranomaisia heidän saapumisesta  ja ryöstön suunnittelun  ja viranomaisten varjostuksen ohella seurataan Chicagolaisen leskirouva Zelda Shapiron edesottamuksia, joilla ei tunnu olevan mitään tekemistä varsinaisen tarinan kanssa, joten ilmeisesti hahmo lienee kirjoitettu jonkinsortin comic reliefiksi, vaikka leffa itsestään ei sellaista kaipaisi, sillä leffa on muutenkin kirjoitettu kevyeksi hömpäksi.


Roundtree oli jälleen oma cool itsensä Shaw veti mainion kaksoisroolin ja jostain kumman syystä tätä levitettiin myöhemmin nimellä ”Diamond Shaft”, vaikka tällä ei ole mitään tekemistä Shaft-franchisen kanssa, vaikka Roundtree pääosassa olikin, mutta ilmeisesti tuolla vaihtoehtoisella tittelillä viitattiin hissikuiluun ja ilmanvaihtokanavaan, jossa ryöstäjät seikkailivat leffan  finaalissa , joten tämä on ollut aikaansa edellä hissikuiluissa ja ilmanvaihtokanavissa hengailussa ennen Alienia ja Die Hardia.


Aikakaudelle tyypillisestä , mutta letkeästä soundtrackistä vastaavat Roy Budd(Soldier Blue) ja The Three Degrees -yhtye.


Kuumat timantit on keskivertoa parempi ja viihdyttävämpi 70-luvun Heist-leffa.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti