keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Scream(2022)

Tunnetaan myös nimellä: Scream 5

Ohjaus: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett

Käsikirjoitus:  Guy Busick & James Vanderbilt( Kevin Williamsonin luomien hahmojen pohjalta) 

Pääosissa: Neve Campbell, Courtney Cox, David Arquette, Roger L. Jackson, Skeet Ulrich, Jenna Ortega, Jack Quaid, Jasmin Savoy Brown, Dylan Minnette, Mason Gooding, Mikey Madison, Melissa  Barrera, Marley  Shelton, Kyle Gallner, Sonia Ben Ammar


Nyt arvostelussa 26 vuotta sitten alkaneen Scream-franchisen 5.osa, joka nimestään huolimatta ei ole remake alkuperäiselle vaan  toimii sanalla konseptilla kuten  viime vuoden Candyman ja 4 vuoden takainen Halloween, elikkä otetaan originaalin nimi ja muutama alkuperäisteoksen keskeinen näyttelijä ja tuottajaksi alkuperäinen käsikirjoittaja mukaan mutta sentään uusin Scream  ei  pyyhi ed mainittujen  tapaan edellisiä osia pois jatkumosta, vaan jatkaa melko suoraan siitä, mihin 11 vuotta sitten jäätiin.

Scream 5 alkaa tuttuun tyyliin, elikkä tyypillinen lähiössä asuva teinitär saa pelottavan anonyymin puhelun ja sitten veitsi heiluu Ghostfacen toimesta, mutta tällä kertaa katsojien yllätykseksi teinitär selviää peräti 7 veitseniskusta.

Ghosfacen yllätysvieraillusta selvinnyt Tara saa vieraakseen siskonsa Samanthan, jota vaivaa synkkä perhesalaisuus ja  Ghostfacen uhrimäärän kasvaessa päättää Samantha selvittää keissin saa avukseen 4 edellisen osan päähenkilöt elikkä  Sidney Prescottin, Dewey Rileyn ja Gale Weathersin.


Alunperin Scream-franchiseä luotsannut Wes Craven vaihtoi hiippakuntaa 2015 ja 5. osa jäi pyörimään pitkäksi aikaan pöytälaatikkoon ja sen sijasta tehtiin  3 kauden pituinen Netflix-sarja, mutta onneksi saimme nähdä 5.osan ja alkuun kyllä hirvitti, että  tästä saattaisi tulla hirveää tuubaa uuden tekijätiimin käsissä, mutta  eipä sitten onneksi  tullutkaan ja kyllä oli onnistuttu pitämään Williamsonin alkuperäinen konsepti uskollisena,  tuoden  kuitenkin samalla jotain uuttakin sekä nokkelaa meta-tason vitsailua alkuperäistä teosta kohtaan, mistä pointsit  uudelle tekijätiimille, sillä nykyään kaikki nostalgiset jutut pilataan Veeti-sukupolvea ajatellen  dollarinkuvat  silmissä, asia mihin elokuva ottaa myöskin kantaa.


Scream 5 on  hyvin onnistunut, eri  viihdyttävä  ja jännä leffa, joka kunnioittaa alkuperäisteoksen faneja tuomalla kuviin vanhan lisäksi jotain uuttakin pilaamatta leffaa tyystin ja teatterikieroksella tämä tahkosi ilmeisesti aika hyvin, joten 6.osa on suunnitteilla ja toivottavasti sekin jatkaa samalla laatulinjalla kuin tämäkin.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti