maanantai 25. lokakuuta 2021

Beyond the Black Rainbow(2010)

 Ohjaus & käsikirjoitus: Panos Cosmatos


Pääosissa:Eva Allan, Marilyn Norry, Michael Rogers,  Rondel Reynoldson, Scott Hylands


Nyt arvostelussa  tyylikkään, mutta lievästi sekavan Cageplaatio Mandy(2018) ohjanneen Cosmatosin vielä tyylikkäämpi ja hämmentävämpi debyyttiohjaus. Sitten asiaan:


Eletään taas vuotta 1983 ja jossain keskellä korpea sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa, jossa epäilyttävä New Age-puoskari pitää vankina tyttöä, jolla telekineettisiä voimia.


Siinä  leffan juoni muutamaan lauseeseen tiivistettynä, sillä ohjaajan tuntien meno on hyvin hyvin hämmentävää, mutta visuaallisella puolella  rokataan ja kybällä ja Cosmatos on selvästi katsonut  leffoja Bavan Gialloista Ken Russellin Muutostiloihin ja niiden visuaalista ilmettä, mikä korvaa hyvin hyvin sekavan tarinan aiheuttamia aukkoja, kuten myöskin kasaria henkivä ääniraita synteettisaattoreineen.


Beyond the Black Rainbow edustaa Neon Demonin ja  Guadagninon Suspiria-remaken(2018) ohella viime vuosikymmen hämmentävintä elokuvataidetta parhaimillaan tai pahimmillaan, riippuen tietty katsojasta, mutta komeiden kuvien ja ääniraidan takia tämä on katsomisen arvoinen, jos taide-elokuvat tai kasariestetiikka kolahtaa kovaa.


Arvosana🌈🌈🌈🌈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti