tiistai 1. joulukuuta 2020

Maximum Overdrive(1986)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Stephen King


Pääosissa: Emilio Estevez, Pat Hingle, Laura Harrington, Frankie Faison,  Yeardley Smith, Giancarlo Esposito, Stephen King


Nyt arvostelussa kauhukirjallisuuden kuninkaan ainoaksi ohjaustyöksi jäännyt elokuva, joka oli aikoinaan ehdokkaana  2 Golden Raspberry palkinnon saajaksi huonoimman ohjaajan ja miespääosan, häviten kuitenkin Princen ohjaamalle ja tähdittämälle Under the Cherry Moonille.


Komeetta ohittaa maapallon, jonka seurauksena koneet limuautomaateista rekkoihin sekoavat ja alkavat hyökkäämään ihmisten kimppuun.


Sekalainen joukko ihmisiä linnoittautuu  bensa-asemalle selviytyäkseen  murhanhimoisten koneiden invaasiolta.


Vaikka tätä onkin paljon herjattu, niin siitä huolimatta tämä on oikeasti hyvä leffa, jos asennoituu katsomaan sitä aivot narikassa -fiiliksellä ja onhan tässä pari hulvatonta kohtausta, esim herjoja heittävä pankkiautomaatti ja limuautomaatti, joka pommittaa junnufutisjoukkuetta tölkeillä.


Lisäksi krediittiä myöskin krediittiä  soundtrackistä, josta vastaa itse AC⚡️DC, joten kunnon kasarimeininki on jälleen kerran taattu.


Lievästi aliarvostettu Stephen King-filmatisointi, joka ei  onnistu tarjoamaan  jännitystä ja elokuvallisia arvoja, mutta viihdearvoja ja kasarimeininkiä tästä löytyy vaikka muille jaettavaksi.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti