tiistai 10. marraskuuta 2020

Christine-Tappaja-auto(1983)

Ohjaaja:John Carpenter


Käsikirjoitus: Bill Phillips(Stephen Kingin kirjan pohjalta)


Pääosissa: Keith Gordon,  John Stockwell, Alexandra Paul, Robert Blossom, Robert Prosky, Harry Dean Stanton, Kelly Preston, William Ostrander


Jälleen kerran pukkaa Puuseppää ja Kuningasta Kulinaristin saitille. 


Vuoteen 1957 sijoittuvassa prologissa näemme, kuinka  seuraavan vuoden Plymouth Furyä rullaa liukuhihnalta  ja eräs punavalkoinen yksilö osoittautuu pahaksi masiinaksi pahoinpideltyään erään työntekijän sormet ja murhattua toisen.


21 vuotta myöhemmin koulukiusattu nörtti Arnie Cunningham ostaa edellämainitun  Christineksi nimetyn auton entisen omistajan, vanhempien ja  bestiksen  vastalauseista huolimatta.


Pian koulukiusatusta nörtistä sulkeutuu  viileä veikko, joka onnistuu pokaamaan koulun suosituimman gimman bestiksensä nenä edestä, mutta Christine onkin mustasukkaista sorttia ja yrittää tappaa gimman kesken treffien.


Sitten Arnien kiusaajat romuttavat Christinen, mutta Christine korjaa itsensä ja päättää kostaa kaikille, jotka uhkaavat  tulla hänen ja Arnien väliin.


Tämä on harvoja elokuvia Carpenterin filmiografiassa, jonka käsikirjoituksesta hän ei ole itse vastannut ja en ole  kirjaa lukenut, joten vähän vaikea sanoa kuinka uskollinen tämä on kirjalle, mutta kyllä tämä oli jälleen kerran yksi loistava ja jännittävä leffa puusepältä ja krediittiä myöskin edelleenkin hienoista tehosteista, joissa Christine korjaa itsensä ja olenkin aina miettinyt, että mitenköhän  nuo kohtaukset on mahdettu tehdä, sillä CGI-efektejä käytettiin vielä kasarileffoissa hyvin säästeliäästi toisin kuin nykyään, jossa lähes joka leffa täyttä CGIitä alusta loppuun.


Joka tapauksessa Christine on autoaiheisten leffojen aatelia.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti