perjantai 19. toukokuuta 2017

Koston Liekit (1981)


Alkuperäinen nimi: The Burning

Ohjaus: Tony Maylam

Käsikirjoitus:  Bob ja Harvey Weinstein sekä Tony Maylam

Pääosissa:  Brian Matthews, Brian Backer, Leah Ayers, Holly Hunter, Jason Alexander, Lou David

1980-luvun alussa Slasher-buumi kävi todella kiivaana. Teinienviiltelyelokuvia ilmestyi teattereihin viikottaiin ja studiot kilpailivat kaikin mahdollisin keinoin lyödäkseen laudalta Slasher-genren määritelleet klassikot kuten Halloween ja Friday the 13th.

Jo heti seuraavana vuonna Friday the 13th:een menestyksen vanavedessä ilmestyi vähääle huomiolle ja sensuurin pahoinpitelemäksi joutunut kesäleiriteurastus The Burning, jonka näyttävistä spältteröineistä vastasi edellämainittuun teokseen  spältteröinit tehnyt Tom Savini. The Burning menee esikuvaansa verrattuna pidemälle spältteröinissä.

Kesäleirin  talonmies Cropsy ( Lou David) grillaantuu pahasti leiriläisten pilan seurauksena. 5 vuotta myöhemmin Cropsy  palaa (heh)  samaiselle leirille puutarhasaksien kanssa ja pian leirille pesitynyt hilpeä nuorisiojoukko saa maistaa puutarhasaksia.

Spältterguru Tom Savini pääsee rellestämään urakalla ja jälki on sen mukaista. Erityismaininnan ansaitsee myös Yes-yhteestä tutun Rick Wakemanin vähintäänkin  hieno syntikkasoundtrack.

Jos mielenkiinto heräsi elokuvaa kohtaan tämän arvostelun myötä, niin se hoituu helposti sillä kotimaame kotiteatterijulkaisuja rikastuttava Future Film on julkaissut The Burningin hiljattain leikkaamattomana DVD ja Blu Ray-formaateissa.

Slasher-genren aatelia.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti