perjantai 5. toukokuuta 2017

Bride of Re-Animator (1990)

Ohjaus: Brian Yuzna

Käsikirjoitus: Brian Yuzna

Pääosissa: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, David Gale

Vuonna 1985 ilmestynyt Re-Animator nousi heti kulttiklassikoksi, joten täytyihän sillekin sitten vääntää jatkoa.

Elokuva alkaa David Galen esittämän Tohtori Carl Hillin mustalla taustalla leijailevan irtopään  uhkailemassa Herbert Westiä edellisessä osassa tapahtuneen pikamestauksen takia.

On kulunut  8 kuukautta yliopiston ruumishuoneen splätterkarkeloista, jonka seurauksena Herbert ja Dan ovat sisällissodan ravistelemassa Perussa kenttäsairaalan lääkerinnä ja samalla West jatkaa kyseenalaisiaan kokeilujaan, sillä sodassa ruumiita kertyy urakalla.

Myöhemmin kaverukset palaavat kotiin ja rupeavat duunaamaan uutta tyttöystävää Danille, joka vieläkin suree edesmennyttä Megania, mutta yllättys yllättys saakin myöhemmin pesää kenttäsairaalassa tapaamaltaan naiselta. Sillä vällin afroamerikkalainen patologi löytää Westin ihmemömmöä ja Tohtori Hillin irtopään, joka re-animoinin jälkeen alkaa telepaattisesti hallitta sairaalassa oleva re-animoituja vainajia ja pian ovat taas spältterkarkelot pystyssä.

Ensimmäisen Re-Animatorin tuottanut Yuzna syrjäytti Gordonin ohjaajanpallilta ja sen seurauksena laatu on huonnontunut huomattavasti. Spälätteröintä saadaan odottaa hyvinkin pitkään, koska Yuzna on kynäilyt elokuvaan paljon tyhjää puhetta, joten späletteröinit nähdään vasta viimesen 10 minuutin aikana.

 Tyhjän puheen lisäksi Richard Bandin veikeä tunnari on vaihtunut orkesteriversiosta halvaksi
syntikkapopitukseksi, joka myöskin syö elokuvan tehoja. Sen sijaan Jeffrey Combs on  jälleen kerran kovassa vedossa Herbert Westinä ja pelastaa elokuvan vajoamasta pohjamutiin.

Splätterklassiko Re-Animatorin  jatko-osa kärsi huonosta ohjausesta ja liiasta dialogista, mutta käsintehtyjä efektejä on aina ilo katsoa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti