sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Suuri kusetus(2023)

 Alkuperäinen nimi: Strays

Ohjaaja: Josh Greenbaum

Käsikirjoitus: Dan Perrault

Pääosissa: Will Ferrell, Will Forte, Jamie Foxx, Isla Fisher, Randall Park, Rob Riggle,  Josh Gad, Sofia Vergara, Dennis Quaid

Nyt arvostelussa taas vaihteeksi komedia puhuvista koirista.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Borderterrieri Reggie joutuu kulkukoiraksi, kun hänen jatkuvasti pilvessä oleva ja  ”maailman hienointa peliä” jatkuvasti räpläävä scumbäggi-isäntä Doug  saa tarpeekseen koirasta.

Sitten Reggie tapaa Bugin, Bostoninterrierin, joka on ollut kulkukoirana jo pidemmän aikaan ja myöhemmin laumaan liittyvät myös Tanskandoggi Hunter, joka toimii terapeuttina sekä naaras(oletettu) Australianpaimenkoira Maggie, jolla on ilmiömäinen  hajuaisti.

Nelikko lähtee vaeltamaan kohti Reggien kotinurkkia tarkoituksena kastroida ja matkan aikana koirat sekoilevat ja  tekevät koirajuttuja sekä oppivat samalla tärkeitä asioita mm ystävyydestä.

 Vaikka 2000-luvulla 98% ulkomaalaisista   elokuvista  ovat päässeet meillä alkuperäisellä tittelillä levitykseen, niin siitä huolimatta joku 1900-luvulle jämähtänyt  englantia taitamaton ”kääntäjä” on lätkäissyt tälle harhaanjohtavan ja alkuperäisen kaukaa kiertävän  suomenkielisen tittelin, joka johtaa harhaan 3 tavalla, koska (A) leffan alkuperäinen nimi viittaa kulkukoiriin (B) Koirat eivät kuseta ketään leffan aikana (C) Suuri kastraatio olisi ollut  kusetuksen sijasta paljon osuvampi ja hauskempi suomenkielinen titteli, sillä leffan pääpointti liittyy siihen.


Vaikka leffa kertookin puhuvista koirista, niin mistään koko perheen söpöilystä ei ole kyse, sillä leffan koirat kiroilevat,  antavat kyytiä sohville ja puutarhatontuille,  tekevät sopimattomia juttuja ykkösen ja kakkosen tavaralla sekä leffan hauskimmassa kohtauksessa koirat vetävät sieniä metsässä ja lahtaavat kaneja tripin aikana, joten kyllä tässä jää Family Guyn Brian kakkossijalle hävyttömyydessä.

Mukana myös Dennis Quaid hauskassa Cameo-roolissa ja lopputekstien välissä nähdään vielä yksi lyhyt kohtaus.


Suuri kusetus on Cocaine Bearin ohella vuoden 2.hauskin komedia ja mikäli Family Guy olisi animaation sijasta Live Action-sarja, niin Brian olisi todennäköisesti samankaltainen kuin tämän leffan koirat.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti