lauantai 23. syyskuuta 2023

Beyond the Gates(2016)

Ohjaaja:  Jackson Stewart

Käsikirjoitus: Jackson Stewart & Stephen Scarlata

Pääosissa: Graham Skipper, Chase Williamson, Brea Grant, Barbara Crampton


Jumanji kohtaa kasarin verimössöilyn eri viihdyttävässä 10-luvun kauhuelokuvassa, jonka ohjaaja/kirjoittaja Jackson Stewart työskenteli aikoinaan legendaarisen Stuart Gordonin assistenttina ja yhtymäkohdat Re-Animatoriin eivät siihen, lopu sillä BTG:ssä nähdään  keskeisessä  roolissa Gordonin Re-Animatorista ja muista Gordonin leffoista  tuttu  Barbara Crampton.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Isänsä hämärän katoamisen jälkeen  Gordon ja John  Hardesty  tapaavat toisensa pitkästä aikaan ja saavat hoidettavakseen vanhan lapsuudenkotinsa sekä VHS-elokuvien ja videopelien vuokraamiseen erikoistuneen liikkeen, jota heidän isänsä aikoinaan pyöritti.

Siivotessa paikkaa veljekset  löytävät  isänsä toimiston avaimen ja toimistosta löytyy pieni telkkari ja VHS-nuhuri, johon on jäännyt kasetti nimeltään  Beyond the Gates, jossa rankasti meikattu ja tuimasti tuijottava Evelyn-niminen blondi(Crampton) joka ilmoittaa veljeksille, että on aika pelata.

Veljekset nappaavat kasetin mukaansa, joka paljastuu interaktiiviseksi lautapeliksi, mutta peli osoittautuu yllättävän  pelottavaksi, kun Johnin hämärä ystävä Hank  ja veljesten poliisiksi ryhtynyt lapsuudenystävä Derek saavat surmansa sitä mukaan, miten peli etenee ja lopulta  veljekset ja Gordonin kaupunkiin vierailulle saapunut tyttöystävä  Margot päätyvät leffan tittelin mukaisesti   ”portin toiselle puolelle” selvittämään, mitä isälle tapahtui.


Käsin tehtyjen verimössöilyn ja Cramptonin keskeisen roolin ohella kasarin estetiikka on vahvasti läsnä myös paikoittain hienon värien käytön ja   Wojciech Golczewskin paikoittain Puusepän sävellysten mieleen tuovan sykkivän synttikkascoren osalta.


Beyond the Gates on eri viihdyttävä, jännä sekä tarinaltaan ja visuaaliselta toteukseltaan  valtavirrasta piristävästi poikkeava nykykauhuelokuva, jollaisia soisi ilmestyvän entistä enemmän.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti