lauantai 17. syyskuuta 2022

Aivomyrsky(1983)

 Alkuperäinen nimi: Brainstrom

Ohjaaja: Douglas Trumbull 

Käsikirjoitus: Bruce Joel Rubin, Phillip Frank Messina, Robert Stizel


Pääosissa: Christopher Walken, Natalie Wood, Louise Fletcher, Cliff Robertson


Nyt arvostelussa taas yksi lievästi aliarvostettu kasarin scifistely, joka lanseerasi unissa seikkailun ja näin ollen tämä onkin toiminut inspiraationa Dreamscapesta Inceptoniin ja tämän ohjasi  useiden   scifi-klassikoiden tehosteista vastannut ja  Kesäkuussa arvostelemani Hiljaisen paon ohjannut Douglas Trumbull.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Tutkijatrio( Walken, Wood & Fletcher) tekevät vuosisadan keksinnön: Nauhurin, jolla voi tallentaa ihmisaivojen impulsseja ja tarvittaessa kelata niitä edestakaisin.


Eipä aikaankaan, kun valtio kiinnostuu nauhurista, mutta tutkijatrio ei halua antaa keksintöään sotateollisuudeen käyttöön.


Sitten luvassa on jonkinsortin  äksöniä, pakollinen romanssi, aikaansa edellä olleita efektejä ja legendaarisen James Hornerin eeppistä soundtrackiä.


Walken vetää mainion roolin pääroolissa ja samaten Wood, jonka viimeiseksi rooliksi tämä jäi, sillä kuvaukset ajoittuivat samaan aikaan vielä nykyäänkin  auki olevan  kolmen W:n venemysteerin kanssa, mutta synkästä tragediasta kulisseissa huolimatta elokuvan yleisilme pysyy kevyenä scifi-huttuna.


Samana vuonna julkaistun toisen Walken-leffan(Dead Zone)  varjoon jäänyt Aivomyrsky tarjoaa keskivertoa paremman ja viihdyttävän kasarin scifistelyn.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti