sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Bloody Marie-Viettelevä vampyyri(1992)

 Alkuperäinen nimi: Innocent Blood

Ohjaaja: John Landis

Käsikirjoitus: Michael Wolk

Pääosissa: Anne Parillaud, Anthony LaPaglia, Robert Loggia, Chazz  Palminteri, David Proval, Tony Sirico, Tony Lip, Rocco Sisto,  Don Rickles,  Kim Coates, Luis Guzman, Angela Bassett, Marshall Bell


Tänään päättyivät  perinteiset NV-festarit, jossa tämä tuli nähtyä oikein 35MM-filmiltä ja olipahan itse ohjaaja  paikalla alustamassa elokuvaa, joten nyt voidaan puhua vuoden kulttuuriteosta.


Nyt kuitenkin itse asiaan:

Pittsburghissa vaikuttava vampyyri Marie ei halua juoda ns”viatonta verta” joten hän käyttää veripankkina paikallista mafiaa, joten Marie lavastaa asiointinsa veripankilla mafian välienselvittelyksi.


Sitten eräänä iltana Marie päätyy paikallisen mafioson Salvatore ”Hai”  Macellin limusiinin takapenkille ja piilopaikkaan, jossa Marie joutuu setämiesgangsterin lähentelemäksi, joten hammasta niskaan on tiedossa, mutta homma jää kesken ja ruumishuoneelta hatkat ottanut Macelli aikoo pistää pystyyn vampyyrigangsterien klaanin, joten Marie liittoutuu  Macellin porukassa undercover- hommissa  olleen Joen kanssa estääkseen setämiesgansterin suunnitelmat.

Naurua ja jännitystä on jälleen kerran luvassa ja suurin osa huumorista perustuu, siihen, että vampyyriksi muuttunut mafioso on pihalla kuin lumiukko kokemastaan muutoksestaan, mutta krediitti tästä menee legendaariselle Robert Loggialle, joka eläytyi roolinsa hyvin ja parhaiten jäi mieleen kohtaus, jossa Mecelli karkaa ruumishuoneelta, perässään patologi ja vartija, keskelle pressitilaisuutta, jonka aiheena on hänen oletettu hiippakunnan vaihto, joten voiko pressitilaisuus enää huonommaksi mennä?


Patologina vilahtaa Landisin 5 muussa elokuvassa esiintynyt Frank Oz  ja pienissä rooleissa voi myös bongata splatter-guru Tom Savinin sekä Dario Argenton ja Sam Raimin.

IB  on jännä ja viihdyttävä  kauhukomedia vampyyreistä ja mafiosoista ja jälleen kerran yksi kerrassaan loistava komedia ala Landis.


Arvosana🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti