lauantai 25. joulukuuta 2021

Fatman(2020)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Eshom & Ian Nelms


Pääosissa: Mel Gibson, Walton Goggins,  Marianne Jean- Baptiste, Chance Hurstfield, Michael Dyson Robert Bockstael, Susanne Sutchy


Nyt arvostelussa  tuoreehko, hieman erilainen joululeffa hieman erilaisesta joulupukista.


Joulupukki elikkä tässä tapauksessa nimeltään Chris Cringle, on Kanadan puolella asuva enemmän metsuria kuin klassista pukkia muistuttava tyyppi, joka  liikkuu arkisin  punaisella  -78  F-sarjan Fordilla ja muorikin  on päivitetty Afrobrittiläiseksi  mielensäpahoittajia  ajatellen.


Sitten pukki saa armeijalta tehtäväksi alkaa valmistamaan  kojelautoja hävittäjiin lelujen sijasta ja samaan aikaan erittäin snobimainen pikkupoika  pettyy joululahjaansa ja värvää palkkamurhaajan hoitelemaan pukin, mutta tämä pukki ei niin helpolla luovuta , joten edessä on rymistelyä oikein olan takaa.


Mel Gibson on jo partansa puolesta oikein mainio valinta pukin rooliin ja tämä olikin Gibsonin paras roolisuoritus 5 vuoteen ja Walton Goggins veti myöskin mainion roolin palkkamurhaajana.


Fatman on viihdyttävä ja hieman erilainen leffa joulupukista ja suositeltavaa katsovaa, jos miljoonan kertaan nähdyt Ihmeellinen  on elämä ja muut jouluklassikot eivät enää  jaksa enää kiinnostaa.


Arvosana🎅🏻🎅🏻🎅🏻🎅🏻



torstai 23. joulukuuta 2021

Saari(1980)

 Alkuperäinen nimi: The Island


Ohjaajaa: Michael Ritchie

Käsikirjoitus: Peter Benchley( kirjoittamansa romaanin pohjalta)


Pääosissa: Michael Caine, David Warner, Zakes Mokae, Jeffrey Frank


Nyt arvostelussa Tappajahai-kirjailijan kynäilemä merirosvotarina. Sitten asiaan:


Karibian aluevesillä on kadonnut epäilyttävän paljon laivoja ja veneitä, joten reportteri Blair Maynard lähtee poikansa Justinin kanssa paikan päälle  tekemään juttua, mutta yhdistetty työ ja isä/poika-matka saa jänniä käänteitä, kun 1600-luvulta asti aktiivisena olleet merirosvot ilmestyvät maisemiin ja sieppaavat Justinin, joten luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja sitä rataa.


Yllättävää, että parhaiten Fletch-elokuvista tunnettu Michael Ritchie on onnistunut ohjaamaan näinkin jännän ja viihdyttävä seikkailuleffan ja leffa, jossa Alfred PennyWorth tykittää merirosvoja konekiväärillä laivan kannella ja jonka musiikeista vastasi itse Ennio, niin eipä silloin voi antaa elokuvalle alle 4 tähteä.


Saari on hyvin kirjoitettu ja näytelty, viihdyttävä ja vauhdikas merirosvoista kertova leffa, jolta Kurkunleikkaajien saaren olisi pitänyt näyttää.


Hyvää joulua kaikille lukijoilleni ja palataan vielä todennäköisesti astioille vielä tämän vuoden puolella.


Arvosana🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️




sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Bloody Marie-Viettelevä vampyyri(1992)

 Alkuperäinen nimi: Innocent Blood

Ohjaaja: John Landis

Käsikirjoitus: Michael Wolk

Pääosissa: Anne Parillaud, Anthony LaPaglia, Robert Loggia, Chazz  Palminteri, David Proval, Tony Sirico, Tony Lip, Rocco Sisto,  Don Rickles,  Kim Coates, Luis Guzman, Angela Bassett, Marshall Bell


Tänään päättyivät  perinteiset NV-festarit, jossa tämä tuli nähtyä oikein 35MM-filmiltä ja olipahan itse ohjaaja  paikalla alustamassa elokuvaa, joten nyt voidaan puhua vuoden kulttuuriteosta.


Nyt kuitenkin itse asiaan:

Pittsburghissa vaikuttava vampyyri Marie ei halua juoda ns”viatonta verta” joten hän käyttää veripankkina paikallista mafiaa, joten Marie lavastaa asiointinsa veripankilla mafian välienselvittelyksi.


Sitten eräänä iltana Marie päätyy paikallisen mafioson Salvatore ”Hai”  Macellin limusiinin takapenkille ja piilopaikkaan, jossa Marie joutuu setämiesgangsterin lähentelemäksi, joten hammasta niskaan on tiedossa, mutta homma jää kesken ja ruumishuoneelta hatkat ottanut Macelli aikoo pistää pystyyn vampyyrigangsterien klaanin, joten Marie liittoutuu  Macellin porukassa undercover- hommissa  olleen Joen kanssa estääkseen setämiesgansterin suunnitelmat.

Naurua ja jännitystä on jälleen kerran luvassa ja suurin osa huumorista perustuu, siihen, että vampyyriksi muuttunut mafioso on pihalla kuin lumiukko kokemastaan muutoksestaan, mutta krediitti tästä menee legendaariselle Robert Loggialle, joka eläytyi roolinsa hyvin ja parhaiten jäi mieleen kohtaus, jossa Mecelli karkaa ruumishuoneelta, perässään patologi ja vartija, keskelle pressitilaisuutta, jonka aiheena on hänen oletettu hiippakunnan vaihto, joten voiko pressitilaisuus enää huonommaksi mennä?


Patologina vilahtaa Landisin 5 muussa elokuvassa esiintynyt Frank Oz  ja pienissä rooleissa voi myös bongata splatter-guru Tom Savinin sekä Dario Argenton ja Sam Raimin.

IB  on jännä ja viihdyttävä  kauhukomedia vampyyreistä ja mafiosoista ja jälleen kerran yksi kerrassaan loistava komedia ala Landis.


Arvosana🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️

  

keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Prisoners of the Ghostland(2021)

 Ohjaaja: Sion Sono


Käsikirjoitus:  Aaron Hendry & Reza Sixo Safai


Pääosisa: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Bill Moseley, Nick Cassavetes,  Tak Sakguchi


Nyt arvostelussa Nic Cagen uusi leffa, joka tuli nähtyä osana  tämän vuoden NV-festivaaleja. Sitten asiaan:


Määrittelemättömään ajankohtaan lähitulevaisuuden Japanissa  Samuraiden  ja länkkärien kliseet ovat yhdistyneet kaupungiksi nimeltään  Samuraitown, jonka kuvernöörin  haaremista on kadonnut (oletettu) nainen joka pitäisi löytää ja tähän tehtävään  sopii  ainoastaan pankkiryöstöstä ja useasta murhasta tuomittu Cagen esittämä anonyymi päähenkilö, joka  tunnetaan lempinimeltään   ”Sankari”


Saatuaan päällensä mustan kokovartalonahkapuvun, johon on viritetty  Pako New Yorkista-tyyliin räjähteitä, jotka laukeavat, jos Cage kohtelee tyttöä asiattomasti tai korottaa ääntään , joten ”Sankari”  lähtee eepiselle seikkailulle Mad Max-henkiseen wastelandiin ja kohtaa samalla pahamaineisen, leffan tittelissä mainitun Haamulandian vangit.


Cage on jälleen kerran asian ytimessä tämmöisessä järjettömässä, mutta eri viihdyttävässä sekoilussa, jossa yhdistyivät Samuraileffojen, länkkärien, Pako New Yorkista ja Mad Maxien  keskeiset jutut.


Lisäksi krediittiä visuaalisesta puolesta ja Carpenter-henkisestä,soundtrackstä.


Paras näkemäni Nic Cage- leffa sitten  Color Out of Spacen(2019)


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️