maanantai 29. marraskuuta 2021

The Card Counter(2021)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Paul Schrader


Pääosissa: Oscar Isaac, Tye Sheridan, Willem Dafoe, Tiffany Haddish


Nyt arvostelussa legendaarisen Paul Schraderin uusin elokuva, jonka on tuottanut kukapa mukaan kuin Schaderin  kanssa 4 elokuvaa tehnyt Scorsese, jonka mestariteoksen ja allekirjoittaneen suosikkielokuvan Taksikuskin(1976) jonka teemoja kierrätetään tässäkin, mutta onneksi Schrader on onnistunut luoman tästä omanlaisensa uniikin teoksen. Sitten asiaan:


William Tell(on siinäkin taas nimi!)  on entinen  armeijan ”kuulustelija”, jonka mieltä painavat muistot suoritetuista  ”kuulusteluista” ja tämä ilmenee sitten, että William peittää hotellihuoneensa mööpelit ja muun  irtaimiston  valkoisilla lakanoilla.

Vietettyään 8 vuotta Leavenworthin USDB-sotilasvankilassa, William on elättänyt itseään kortinlaskijana  ja sitten William tapaa Cirkin, jonka edesmennyt isä on palvellut armeijassa samassa yksiössä  kuin William ja päättänyt sitten päivänsä PTSD:en takia, johon Cirk pitää syyllisenä  Williamin entistä komentajaa, Majuri John Gordoa, joten duo  lähtee kiertämään kasinoita ja suunnittelevat samalla kostoa Gordolle  ja kuvioihin ilmaantuu vielä se pakollinen(oletettu) daami, La Linda, joka värvää Willamin ”talliinsa” pelaamaan WSOP-turnaukseen.


Kuten alussa totesin, Schrader kierättää jälleen tuttuja teemoja ja Taksikuskin lisäksi osansa teemojen kierrätyksestä saavat myös American Gigolo(1980) ja Light Sleeper(1992)  ja tällä kertaa Schrader osoittaa myös tyylikästä kuvan ja värien käyttöä eräässä puutarhaan sijoittuvassa kohtauksessa.


TCC on tyylikäs ja intensiivinen trilleri, loistava elokuva Schraderiltä pitkän aikaan aikaan tämän vuoden kovimpia leffoja.

Arvosana🎲🎲🎲🎲🎲









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti