sunnuntai 22. elokuuta 2021

McBain-Sankareiden aika(1991)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: James Glickenhaus


Pääosissa: Christopher Walken, Michael Ironside, Steve James, Marian Conchita Alonso, Victor Argo, Chick Vennera, Thomas G. Waites, Luis Guzman 


Nyt arvostelussa legendaarisen ja pahamaineisen kasariäksönin Exterminatorin ohjauksesta vastanneen Glickenhausin hyvin kasarimainen ysäriäksön. Sitten asiaan:


Leffa kulkee samaa kaavaa kuin Exterminatror, eli päähenkilö on sotimassa  Vietnamissa, joutuu pulaan, kaveri pelastaa hengen, vuosia myöhemmin kaveri saa surmansa ja päähenkilö lähtee kostoretkelle, paitsi että tällä kertaa ei  olekaan  vastassa New Yorkin alamaailman   valikoitua  pohjasakkaa vaan banaanivaltion  diktaattori armeijoineen  ja tällä kertaa päähenkilöllä on kostoretkellä mukanaan pari muuta veteraania taustatukena.


Enpä olisi uskonut näkeväni Walkenia b-luokan toimintatymistelyn pääosassa, mutta kelpo roolin veti tässäkin, kuten myöskin  Ironside ja parhaiten tästä jäi mieleen järjetön kohtaus, jossa McBain ampuu lentokoneesta käsin viholliskoneen pilotin oli aikamoinen saavutus toimintaelokuvan historiassa.


Simpsoneilta   McBain-nimen viennyt ja ysäriäksönin  suurimmalla body countilla(240) leveilevä McBain on uberviihdyttävä kasariviboja tihkuva ysäriäksön.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti