sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Hannibal (2001)

Ohjaus: Ridley Scott

Käsikirjoitus: David Mamet( Thomas Harrisin samannimisen kirjan pohjalta)

Pääosissa: Julianne Moore, Anthony Hopkins,  Ray  Liotta, Gary Oldman, Giancarlo Giannini, Frankie Faison.

Uhrilaampat oli ilmestyessään menestyselokuva, joten Thomas Harris päätyi kynäilä  jatkoa Tohtori Lecterin seikkailuille ja 10 vuotta Uhrilampaiden jälkeen ilmestyi Ridley Scottin ohjastelema Hannibal.

Clarice Starling ( Julianne Moore) joutuu vaikeuksiin pieleen menneen huumeparonittaren pidätyksen  takia.  Hannibalin murjomaksi jotunut miljonääri Mason Verger ( Gary Oldman) on saanut vihiä Kecterin asuvan Italian Firenzessä ja haluaa jakaa tietonsa Starlingin kanssa. Mutta kuten arvata saattaa, Vergerillä ei ole puhtaita jauhoja pussissaan.

Samaan aikaan Firenzessä paikallinen  poliisi Rinaldo Pazzi ( Giancarlo Giannni) on päässyt Lecterin jäljille ja haaveillee Lecteristä luvatusta palkkiosta.

Aika kauas on menty Uhrilampaiden laadukkuudesta ja vaikka ohjaajan pallilla hääräileekin Ridley Scott, elokuva menee paikoittain b-luokan splätteriksi.  Myöskään Julianne Moore on aika pliisu Starlingina ja valovuosien päähän Jodie Fosterin tulkinnasta samasta hahmosta.

Vaikka Hannibal ei  olekkaan  niin hyvä kuin Uhrilampaat, on silläkin muutamat hyvät hetkensä ja Sir Anthony Hopkins pelastaa roolisuorituksellaan pelastamaan elokuvaa vajoamasta pohjamutiin.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti