maanantai 21. elokuuta 2017

Pimeä puoli(1993)

Ohjaus: George A Romero

Alkuperäinen nimi: The dark half


Käsikirjoitus: George A Romero ( Stephen Kingin kirjan pohjalta)

Pääosissa: Timothy Hutton, Michael Rooker, Amy Madigan, Robert Joy, Julie Harris, Ken Broadhurst

Kirjailija Thad Beaumont ( Timothy Hutton on kirjoittanut väkivaltaisempia kirjoja nimellä George Stark. Thad päättää järjestää "hautajaiset" alter-egolleen, mutta pian sen jäleen tapahtuu muutama murha, jotka ovat tehty samalla tavalla kuin George Starkin kirjoittamissa kirjoissa ja pian Thad onkin epäiltyjen listalla.

Tämä ei ollut parhaimpia Romeron elokuvia eikä myöskään King-filmatisointeja, mutta ihan katsottava tämä oli ja plussaa tulee Hellraiserin musiikeista vastanneen Christopher Youngin synkistä  ja jylhistä musiikeista, jotka luovat paikoittain kelpo tunnelman tähän teokseen.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️


Pimeä puoli(1990)

Alkuperäinen nimi: Tales from the Darkside: The Movie

Ohjaus: John Harrison

Käsikirjoitus: George A Romero, Stephen King ja Arthur Conan Doyle

Pääosissa: Steve Buscemi, Christian Slater, Julianne Moore, James Remar, Rae Dawn Chong, Deborah Harry, David Johansen,  Mark Margolis, Matthew Lawrence, William Hickey

Elokuva lähtee käyntiin kehyskeromuksella, jossa  vinksahtanut kotirouva Betty (Deborah Harry)
valmistelee ateriaa sieppaamastaan Timmystä (Matthew Lawrence) Timmy päättää hankkia itselleen lisää elinaikaa alkamalla kertoa Bettylle 3 kauhujuttua ja näin elokuva pääse virallisesti käyntiin.

Laattikko 249

Sherlock Holmesin luojan Arthur Conan Doylen kynästä lähtöisin olevasssa tarinassa ylioppilas Bellingham (Steve Buscemi) laitaa löytämänsä muumion hoitamaan muutaman likaisen työ puolestaan. Buscemin lisäksi tätä episodia tähdittävät myös Christian Slater ja Julianne Moore.

Paholaiskissa

Stephen King taas tarjoilee tarinan vanhasta miljonääri Droganista (William  Hickey), joka palkaa palkkamurhaaja Halstonin ( David Johansen) murhaaman  talossa asuvan kissan 100000 dollarista, epäilee Halston ukon olevan  hieman sekaisin. Mutta kyseessä ei ole tavallinen kissa, koska 3 ihmistä on kuollut kissan läheisyydessä.

Rakkauden vala

Wannabe-taiteilija Preston ( James Remar) todistaa ystävän surman siivekkään demonin toimesta. Demoni lupaa olla tapamatta Prestonia, jos hän vaikenee demonin olemassaolosta. Mutta onnistuuko Preston pitämään salaisuuden?


Varsin viihdyttävä kauhuanatologia Creepshown hengessä ja oma suosikkini oli kissaepisodi

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Kaikki saastuneet tuhotaan(1973)

Ohjaus ja käsikirjoitus: George A Romero

Pääosissa: A.C. McDonald,  Harold Wayne Jones, Lane Carroll, Lloyd Hollar,, Lynn Lowry, Richard France, Richard Liberty, Will Macmillian

Peräkylä sekoaa, kun lentokoneesta veteen pudonneen  kemikaalitynnyrin sisältö alkaa vaikuttamaan väestöön negatiivisella tavalla. Pian onkin armeija paikan päällä niittaamassa saastuneita ja evakuoimassa kylää.

Jälleen kerran loistavaa 70-luvun kauhua, joka ei ole myöskään välttynyt remakelta. Toisin sekin on katsomisen arvoinen teos.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tiistai 8. elokuuta 2017

Asfalti palaa(1981)

Alkuperäinen nimi: Knightraiders

Ohjaus ja Käsikirjoitus: George A Romero

Pääosissa: Ed Harris, Ken Foree, John Amplas, Tom Savini, Stephen King

Ed Harris johtaa  hörhöporukkaa, joka viihdyttää white trashiä mopotempyila keskiaikaisesti pukeutuneena. Eli luvasssa  145 minuutin ajan mopoilua, keskiaikaista muotia, virkavallan kanssa rähinöintiä ja ei niin laadukasta draamaa. Siinä sivussa Tom Savini sonneilee ja Stephen King dissaa keskiaikaista muotia.

Koska olen väsynyt ja tämän blogitekstin jälkeen on luvassa 23-vuotissynttäribileet, en jaksa muuta kirjoitella tästä, että harvinaisen kökkö Romeron leffaksi, eikä Romero tosiaankan hallinnut draama yhtä hyvin kuin kauhugenreä ja  kaiken lisäksi 145 minuuttia on aivan liian pitkä kesto näinkin köykkäiselle tarinalle, josta olisi hyvinkin voinut leikata pois 20-30 minuuttia. Ja näinkin pohjalta alkoi Ed Harrisin tie kohti A-luokan tuotantoja.

Mopoilun ja Romeron Hardcore-faneille suotavaa katseltavaa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️

torstai 3. elokuuta 2017

Creepshow 2 (1987)

Ohjaus: Michael Gornick

Käsikirjoitus: George A Romero ja Stephen King

Pääosissa: George Kennedy, Lois Chiles, Tom Savini, Tom Wright, Stephen King

Vuonna 1982 ilmestynyt oli pienimuotoinen menestys, joten 5 vuotta myöhemmin sille väänettin jatkoa.  Tällä kertaa Romero hääräili ohjaajan sijasta käsikirjoittajana.

1. episodi kertoo nuorisojengistä, joka murhaa puotipuksun ja hänen vaimonsa. Pariskunnan omistaman kaupan edessä jöpöttänyt puinen intiaanipatsas herää henkiin ja lähtee kostoreissulle.

2. episodi kertoo kaveriporukasta  , joka lähtee järvelle ja pian jännä mönjä ahdistaa nuorisoparan järven keskellä olevalle lautalle.

3. episdissa syrjähypyn tehnyt rouvaihminen joutuu liftarin ahdistelemaksi öisellä maantiellä.

Tämä ei ollut niin hyvä kuin eka Creepahow, eikä tarinatkaan olleet niin erikoisia, mutta  semiviihdyttävä kasarikauhilu tämä oli.

Arvosana⭐️⭐️⭐️